Week van de rechtspraak 2013 (9 september – 14 september)

Van 9 tot en met 14 september 2013 vindt de week van de rechtspraak plaats. Gedurende deze week openen de rechtbanken en gerechtshoven hun deuren voor het publiek. U kunt dan op een van de dagen een kijkje achter de schermen nemen, bijvoorbeeld bij de rechtbank in Lelystad.

In het kader van de week van de rechtspraak is het mogelijk om op zaterdag 14 september 2013 de rechtbank in Lelystad aan het Stationsplein nr. 15 te bezoeken. Er is op die dag van 11.00 uur tot 16.00 uur een uitgebreid programma van zittingen die worden nagespeeld.  Ook is het mogelijk rechters en advocaten te ontmoeten en vragen te stellen, is er de vertoning van de tv-serie De Rechtbank, kunt u een rondleiding door de cellengang krijgen en kunt op de foto in een toga.

Mr. W.F. Wienen zal aan deze dag vanuit de advocatuur een bijdrage leveren en samen met een rechter, griffier en een andere advocaat een zitting naspelen.

Meer informatie over de week van de rechtspraak en het programma van de verschillende rechtbanken kunt u vinden op www.rechtspraak.nl.